2009/11/10

Televize

Můj názor na televize je kontroverzní (pro většinu lidí). Proto jsem se také rozhodl napsat, kromě tohoto článku, ještě další, kde celou problematiku rozeberu podrobněji. Jakmile článek napíši a zveřejním, vložím sem odkaz na něj.

V současnosti se stále prodávají televize - relikty minulého tisíciletí. Zejména velké LCD televize jsou přežitkem přežívající hlavně díky odborné nezpůsobilosti průměrného kupujícího. Jaký význam má kupovat si LCD televizi s úhlopříčkou 46" pokud má rozlišení stejné/nižší než 24" monitor u počítače a pokud ji nechcete umístit do sálu pro dvacet lidí. Kupovat si do obyčejného průměrného bytu takové televize není luxus je to hloupost.
Díky digitálnímu vysílání je Počítač jako stvořený pro sledování televize. Samozřejmě na počítači lze sledovat i satelitní vysílání. Navíc je lepší výkoné PC s high-end grafickou kartou, televizní kartou (včetně dálkového ovládání) a kvalitním monitorem 24" nebo 30" než obyčejná televize s pouhým FullHD. Lze také velmi snadno nahrávat přímo do avi formátu na disk (lze nahrávat i přímo na DVD, ale kdo by to dělal) a není potřeba žádné externí zařízení ani médium. Samozřejmě můžete při sledování tv vysílání na PC psát, hrát hry, surfovat na webu, atd.
Výčet možností je sáhodlouhý, včetně nastavení, které většina televizí neumožňuje.
Osobně už bych nikdy televizi (samostatnou bednu) nechtěl.

Žádné komentáře: