2008/05/24

TV Seriály

Chcete se potěšit nějákým dobrým příběhem, ale když se podíváte na televizní program je to "jenom pláč a skřípění zubů". Samozřejmě je 21. století, tak si prosím uvědomte 2. věci:
1. Televize je mrtvá (myšleno samostatná bedna) 
2. Na internetu je všechno (No, skoro)

Samozřejmě navíc v originálním znění. V tomhle článku napíšu něco o několika seriálech (angl:TV show), které stojí za shlédnutí nebo kterých se (z pozice mého vkusu) vyvarovat.

novější seriály:

House M.D. (Česky: Dr. House)
Skutečně zábavný seriál, doktor House je skutečně pověstný svým přístupem a hlavně hláškami. Přestože se rozhodně neztotožňuji s názory House, je tenhle seriál zatraceně dobrá sranda. Dobíhá třetí řada a 4. ještě dlouho nebude odvysílaná na nově. Zejména první díl 4. řady je podle mě jeden z nejvtipnějších - Jako pomocníka na řešení případu si přibere uklízeče, kterého vydává za doktora a navíc mu ještě "unesou el. kytaru". V dalších dílech pak vybírá svůj nový tým "in his particular way".

Prison Break (Útěk z vězení)
Jedním slovem blbost. Myslím tím samotný příběh. Hlavní hrdina poté co se chystají popravit jeho bratra odsouzeného neprávem  za vraždu (samozřejmě: spiknutí)  se rozhodne udělat naprostou hloupost. Nechá se zavřít do stejného vězení, aby z něho utekl (spolu s bratrem), místo aby se pokusil ho osvobodit z venku což by bylo mnohem snažší, ale proč dělat věci jednoduše, když to jde složitě.

Stargate SG-1 (Hvězdná brána)
Skvělý sci-fi seriál - dobrý příběh, moderní efekty a úžasný humor. Snad jediný sci-fi seriál, který parodoval sám sebe (fiktivní seriál wormhole eXtreme - červí díra extrém). Dokončení hlavního příběhu (9.a10. řady) seriálu vyšlo jako DVD film s podtitulem "The Ark of Truth".

Stargate Atlantis (Hvězdná brána Atlantida)
Je to spin-off hvězdné brány. Seriál se odvíjí od hvězdné brány přesně po skončení 8.řády a před začátkem 9.řady. Protože ho doposud nevysílali u nás na rozdíl od Hvězdné brány, napíši toho o něm více.
Příběh začíná v Antarktidě v místě, kde byla objevena stanice antiků, dr. Jackson objeví adresu ztraceného města antiků Atlantidy. Ta se nachází v jiné galaxii - "Pegas" (adresa s 8 symboly). Je sestavena expedice, kterou vede Elizabet Weirová. Jedná se o cestu bez možnosti návratu (zatím). Věci se ale značně zkomplikují poté co v cizí galaxii probudí z hibernace tvory vysávající život z lidí, kteří zaplavili celou galaxii "Pegas" jako mor.
Tento seriál kombinuje "staré postavy" jako Wierová, doktor McKay a "nové postavy" Sheppard, Teyla apod. Celá 3. epizoda 10.řady Hvězdné brány (The Pegasus Project) se prolíná s Atlantis. Jedna z postav je český vědec Radek Zelenka, kterého hraje český herec a občas prohodí nějakou hlášku česky (zejména když je naštvaný) .
V současnosti se blíží vysílání premiérové 5.řady.

The 4400
Dost slabý sci-fi seriál. V současnosti ho vysílá nova. Není divu, že jeho produkce byla ukončena.

Smallville
aneb mladý superman. Tenhle seriál z počátku ujde, ale problém nastane po určité době, jakmile si uvědomíte nekonečné omýlání a opakování děje. Nechodí, chodí, nechodí, chodí s Lanou a takhle pořád dokola. Je to něco jako Dawsonův svět s prvky sci-fi.

starší seriály:

Star Trek TNG,Voyager,DS9
Viděl jsem všechny díly. Dneska je to už prostě klasika.

Babylon 5
Také starší sci-fi. Hodně dobrý hlavní příběh, i přestože některé díly jsou dost slabé, rozhodně stojí za to ho vidět.
Příběh se odehrává v druhé polovině 23. století. Příběh se odehravá na stanici "Babylon 5", která má sloužit jako neutrální prostor pro obchod a styk různých kultur, aby se zamezilo další válce. Stanici řídí posádka z pozemské aliance (země, mars, atd.). Jedna válka totiž právě skončila. Vyhrála ji pozemská aliance nad Mimbari, kteří k velkému překvapení kapitulovali z jakého si podivného neznámého důvodu přesně ve chvíli, kdy už se chystali zasadit vítězný finální úder a zničit zemi. Mimbari, ale nejsou zdaleka tak vyspělí a tajemní jako Vorloni, o kterých nikdo neví jak vlastně vůbec vypadají. Jejich velvyslanec na Babylon 5 se všude pohybuje v speciálním obleku, který zakrývá jeho skutečnou podobu. Navíc se všude množí zprávy o tajemných lodích "přízracích", které se objeví odnikud a zase zmizí. Jenom Centauri a Narni se pořád navzájem nesnáší.

Žádné komentáře: